Over ons

SenZ Coaching

SenZ Coaching van Helena van Essen en Elbert-Jan van Zetten bestaat al meer dan tien jaar en biedt organisaties intensieve en effectieve begeleiding gericht op persoonlijk leiderschap en duurzame vitaliteit.

Het Coachbureau
SenZ Coaching is ontstaan uit de passie voor bewust zijn en gedrag. Voor ons staat centraal: wie ben je echt? Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Dit is voor ons geen werk, maar een levenswijze. Wij kijken op die manier naar onszelf, naar elkaar, naar ons gezin en naar de omgeving.

We zetten naast onze diverse coachopleidingen, ervaring en gebruikelijke coachtechnieken ook interventies in om het verschil te maken. Een rijke kennis van onze fysiologie en ons brein gecombineerd met een heldere visie op persoonlijk leiderschap en vitaliteit ondersteunen de coach- en trainingstrajecten.

SenZ Coaching levert een belangrijke bijdrage aan het vitaal houden van mensen en aan preventie van ziekteverzuim. Dit door mensen bewust te maken van hun gedrag en de onderliggende drijfveren. Zakelijk en privé laten zich wat dat betreft niet scheiden. Het gaat ook op de werkvloer altijd om mensen. Zij vormen het uitgangspunt van ons werk.

De door ons ontwikkelde vitaliteitsmatrix biedt een integrale benadering van vitaliteit die gekoppeld is aan de context waarbinnen mensen leven. Hierbinnen zijn fysiologie, conditionering, leefstijl en leefomgeving aan elkaar gekoppeld. Deze matrix voorziet in een totaalaanpak in de vorm van individuele coaching en/of groepstrainingen.

Elbert-Jan

Elbert-Jan vindt dat het coachen vooral gaat over de juiste vragen stellen binnen een veilige omgeving. Zo zijn mensen bereid en in staat om de antwoorden zelf te vinden. Dat beklijft het beste.

Als afgestudeerd organisatiesocioloog heeft Elbert-Jan ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij werkte onder andere als cashmanager bij een multinational en deed brede managementervaring op bij een familiebedrijf in de productiesector.

Elbert-Jan heeft veel kennis van hoe onze fysiologie effect heeft op ons gedrag en omgekeerd. Hij volgde verschillende coachopleidingen en zet dat samen met zijn kennis van het bedrijfsleven krachtig in binnen zijn werk. Hij is dol op de vraag “Waarom doe ik wat ik doe en hoe creëer ik daar een keuze in?”

Helena

Weten wie je bent, wat je doet, hoe je dat doet en vooral: waarom je het doet. Deze uitgangspunten vormen voor Heleen de basis in haar leven en werk. Het draait daarbij om (eigen) verantwoordelijkheid.

Haar visie: bewustzijn van gedrag ontstaat door open en oprecht naar jezelf te kijken. Helena volgde de kunstacademie en verschillende opleidingen op het gebied van coaching en therapie. Zij geeft mensen inzicht in hun gedrag en emoties. Vervolgens begeleidt ze hen op natuurlijke wijze richting nieuw gewenst gedrag.

Helena gebruikt ook graag de creativiteit van haar kandidaten om tot inzichten te komen. Een mix waarbinnen NLP, oplossingsgericht werken en systemisch werk effectief wordt ingezet.

Nieuwsgierig geworden?

Mooi, want nieuwsgierigheid is de basis van iedere verandering. Bel of mail voor een afspraak en kom alles te weten over onze visie en werkwijze.